Het uitlezen van een auto gebeurt met een OBD scanner. OBD scanners zijn onmisbaar geworden voor garages. Afhankelijk van de software van het diagnosesysteem (OBD scanner) is het mogelijk foutcodes uit te lezen en andere gegevens te bekijken. Hiermee kunnen auto’s en bestelwagens worden gediagnosticeerd en gerepareerd.

Minimumvereisten van een degelijke OBD scanner

Welke OBD apparaten zijn er?

Er zijn universele, merk specifieke en professionele diagnoseapparaten.

Met universele diagnoseapparatuur kan alleen een verbinding worden gemaakt met de motormanagementmodule. Dit gebeurt via het EOBD protocol. Alle auto’s op de Europese markt zijn vanaf jaar 2001 (benzine) en 2004 (diesel) verplicht te voldoen aan de EOBD-norm. De voertuigen die daarna zijn geproduceerd kunnen sowieso via het EOBD protocol worden uitgelezen.

Aan de hand van de Autel diagnose systemen:
Met merk specifieke diagnosesoftware is het (afhankelijk van het apparaat) mogelijk om verbinding te maken met alle beschikbare voertuigmodules, meestal op dealerniveau.

Professionele diagnoseapparatuur geeft toegang tot bijna alle voertuigmodules op vrijwel alle voertuigen. Vaak is het ook mogelijk om instellingen aan te passen en te programmeren.

Welke OBD scanner kopen?

Bekijk hieronder het Autel assortiment, wij zijn zonder twijfel de OBD partner die u zoekt. Als offciële invoerder voor België, zit u bij Sanders Parts aan het juiste adres.

Merk specifieke OBD scanners